Ajankohtaista

TULOSSA

Linkin hakukoneiltamat

Mitä: Linkin iltamat, aiheena hakukoneet
Missä: Linkki-tiedeluokassa, Exactum C221
Milloin: torstaina 19.5. klo 16–18
Kenelle: kaikille – olitpa aloittelija tai konkari

Oletko miettinyt, miten Google valitsee tuloksensa? Entä millaista oli hakea tietoa internetistä viime vuosituhannella? Linkki-tiedeluokka järjestää iltamat, jossa pääset tutustumaan hakukoneiden ideoihin ja algoritmeihin.

Tapahtuma on kaikille avoin ja paikalle saa tulla ilmoittautumatta. Tarjolla on myös pientä purtavaa ja juotavaa. Jotta tarjoiluja riittää kaikille, voit halutessasi ilmoittautua tilaisuuteen Lyytissä.

Tapahtuma järjestetään torstaina 19.5. kello 16–18 Linkki-tiedeluokassa C221 Exactumin toisessa kerroksessa.

Kesän 2022 tiedeleirit

Aurinkoista tekemistä yläkoululaisille kesäloman ensimmäisellä viikolla!

Matematiikasta ja ohjelmoinnista kiinnostuneille yläkoululaisille on tarjolla maksuton kesäleiri Helsingin yliopiston kampuksella maanantaista torstaihin 6.–9.6.2022 klo 10–16. Leirin aikana muun muassa tutustutaan matematiikan mielenkiintoiseen maailmaan sekä ohjelmoidaan. Ilmoittaudu mukaan Matematiikan ja ohjelmoinnin kesään Lyytissä!

Helsingin yliopiston Tiedekasvatuksen sivuilta löydät lisää tietoa myös muista kesän 2022 tiedeleireistä.

Opintokäynnit Linkkiin keväällä 2022

Kevään 2022 vierailukalenteri kouluryhmille on auki. Lisätietoa vierailuista Tiedekasvatuksen sivuilla.

Koronatilanteen johdosta tiedeluokka Linkki järjestää opintokäyntejä ainoastaan virtuaalisina etävierailuina. Etävierailun ohjelmassa voi olla mm. ohjelmointia ja muuta tutustumista tietojenkäsittelytieteeseen.

Juhlakirja

Linkin juhlakirja Ohjelmointia oppimassa julkaistiin Linkin 10-vuotisjuhlissa 15.12.2021 sekä painettuna että sähköisesti. Sähköinen versio on saatavilla oheisesta linkistä. Painetun kirjan voi tilata itselleen maksutta tällä lomakkeella.

Kirjassa esitellään tietojenkäsittelytieteen tiedekasvatuksen vaiheita Helsingin yliopistossa sekä muistellaan Linkin historiaa. Kirjan ovat kirjoittaneet Antti Laaksonen ja Veera Lupunen.

Järjestä Pulmaario-paja koululla tai kirjastolla

Pulmaario on 9 - 13 -vuotiaille lapsille suunnattu toiminnallista matematiikkaa ja ohjelmointia sisältävä valmis pajakokonaisuus, jonka ohjaajana voi toimia ilman aiempaa kokemusta teemoista. Järjestä oma pajasi Pulmaarion ohjaajan oppaan toimiviksi testatuilla ohjeilla! Opas on syntynyt Helmet-kirjastojen ja Helsingin yliopiston Tiedekasvatuksen yhteistyöhankkeen pohjalta.

Tuoreita tapahtumia

Ohjelmointikerhot lukuvuonna 2021-2022

Linkki järjesti seuraavia ohjelmointikerhoja lukuvuonna 2021-2022

Linkki 10 vuotta

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen tiedeluokka Linkki juhli 10-vuotista taivaltaan keskiviikkona 15.12.2021 kello 15 alkaen. Juhla järjestettiin Zoom-tapahtumana.

Juhlaohjelma alkoi maljan nostolla kello 15.30, ja sisälsi mm. puheita, musiikkia sekä Linkin juhlakirjan ja uuden logon julkistus. Varsinaisen ohjelmaosuuden jälkeen moni jäi vielä muistelemaan Linkin ensimmäistä kymmentä vuotta.

Tervehdyksiä ja onnitteluja löytyy Flinga-taululta: https://flinga.fi/s/FXEWP8H

Kiitos kaikille mukana olleille!

Avoimet ovet ja Scratch-ohjelmoinnin kokeilukerta 2.9.2021

Torstaina 2.9.2021 kello 16-18 pääsi tutustumaan Linkkiin ja Scratch-ohjelmointiin etänä Zoomin välityksellä. Esittelimme hieman Linkin toimintaa, ja ohjelmoimme pienen peliprojektin Scratchilla.

Valmis projekti löytyy Scratchista: Pingviinimaalivahti

Suurin piirteen vastaavan pelin ohje: Pongjalkapallo

Kesäleirit 2021

Linkki ja Helsingin kaupungin Nuorten palvelut järjestivät jälleen kesäleirejä, toki tiukoin korona-varotoimin.

Leirien tiedot:

Ohjelmoinnin verkko-oppitunteja

Syksyllä 2018 järjestimme opettajille suunnattuja webinaareja (eli verkkoseminaareja) seuraavista aiheista:

Webinaarien tarkemmat tiedot ja tallenteet löytyvät yllä olevista linkeistä.

Kilpailu-uutisia

Henrik Aalto sai kultamitalin Itämeren alueen tietotekniikan olympialaisissa eli BOI-kilpailussa toukokuussa 2022! Saksassa järjestettyyn kilpailuun osallistui 67 lukiolaista, jotka ratkoivat vaikeita algoritmisia ohjelmointitehtäviä.

Datatähti -kilpailun tulokset löytyvät täältä: http://datatahti.fi/

Lisää kilpaohjelmointiuutisia löytyy kisakoodaus.fi-sivustolta.