Javan perusteita lyhyesti

Koulutuksen sisältö

Webinaarisarjassa esitellään tekstipohjaisen Java-ohjelmointikielen perusteita, kuten ehdollisia lauseita, toistosilmukoita ja olioita, tavalla joka sopii aloittelijoille. Javaan tutustutaan Scratch-esimerkkien pohjalta, joten kokemus Scratch-ohjelmointikielestä on eduksi vaikkei kylläkään välttämätön. Webinaarit seuraavat vahvasti Linkki-tiedeluokan yläkouluikäisille suunnattua Java-materiaalia ja esiteltävän teorian pohjalta on mahdollista tehdä materiaalissa esiteltyjä tehtäviä.

Webinaarien tarkoitus on esitellä Javan perusteet yksinkertaisesti ja lyhyesti erilaisten esimerkkien kautta. Syvällisemmän Java-osaamisen hankkimiseen suosittelemme erityisesti Helsingin yliopiston 10 opintopisteen kattavaa MOOC-verkkokurssia.

Webinaareissa tutustutaan ohjelmointiesimerkkien lisäksi myös siihen millaisiin ongelmiin aloittelijat yleensä törmäävät.

Verkkokoulutus on osa valtakunnallista LUMA SUOMI -täydennyskoulutusohjelmaa. Ohjelman toteuttaa LUMA-keskus Suomi ja rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Muihin LUMA SUOMI -ohjelman maksuttomiin verkko- ja lähikoulutuksiin sekä materiaaleihin voit tutustua ohjelman sivuilla: https://suomi.luma.fi/ Tämä webinaari on osa LUMA SUOMI -ohjelman Ohjelmointia kaikille -hanketta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta webinaarit ovat yhä katseltavissa alla olevista linkeistä.

Toteutusaikataulu

Webinaareja järjestetään 30.8.-4.10. välillä viikoittain torstaisin. Kukin kerta kestää noin tunnin. Webinaarien sisältö pohjautuu aina osin aiempien kertojen sisältöön, joten suosittelemme joka kerralle osallistumista.