Ohjelmointikerho

Ohjelmointikerhossa opitaan tekemään omia pieniä tietokoneohjelmia tekstipohjaisilla ohjelmointikielillä kuten Java ja Python. Ensimmäisissä ohjelmissa esimerkiksi tulostetaan oma nimi tai lasketaan yhteenlasku, mutta taitojen karttuessa pääsee tutustumaan esimerkiksi graafisiin käyttöliittymiin tai algoritmiseen ongelmanratkaisuun.

Kerhossa edetään omaan tahtiin ohjeiden perusteella ja ohjaajien avustuksella. Ohjaajia on noin yksi kahdeksaa lasta kohti.

Keväällä 2019 aloittaa Python-kerho aloittelijoille, joka toimii valmistavana kerhona tekstiohjelmointikerhoon siirtymiselle. Opetustyyli on uudessa kerhossa aluksi kontrolloidumpi; Pythonin rakenteita ja ohjelmointitekniikoita käydään läpi yhdessä ohjatusti. Taitojen karttuessa osallistujat voivat myös edetä omatoimisesti. Python-kerho sopii myös heille, joilla ei ole aiempaa ohjelmointikokemusta.

Kenelle?

  • peliohjelmointikerhossa tai ohjelmointikerhossa aiemmin käyneille tai muualla ohjelmointikokemusta hankkineille
  • noin 6. luokasta ylöspäin aina lukiolaisiin asti - keskittymistä vaativan sisällön vuoksi ota yhteyttä, mikäli tätä nuorempi koodari haluaisi mukaan (linkki-kerhot@cs.helsinki.fi)
  • Python-kerho aloittelijoille sopii myös ohjelmointia vasta aloitteleville 5. luokasta eteenpäin
  • uusia haasteita kaipaaville Scratch-osaajille ja työelämässä käytössä olevista kielistä kiinnostuneille

Käytännön infoa

Opetuskielenä on suomi. Mukaan ei tarvitse omaa konetta, omasta muistitikusta voi olla iloa.

Ohjelmointikerho järjestetään Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston tiloissa, Kumpulassa, osoitteessa Pietari Kalmin katu 5. Tässä kartta.

Kerhojen tarkemmat aikataulut ja ajankohtaiset ilmoittautumislinkit löytyvät Ajankohtaista-sivulta.. Huomioithan, että kerhovalikoimamme vaihtelee kausittain.