Lasten ohjelmointikerho edistyneille

Lasten ohjelmointikerho edistyneille

Kenelle?

  • noin alakouluikäisille, ohjelmoinnissa hieman kokeneemmille lapsille ja nuorille
  • aiemmin esimerkiksi Linkin kerhoihin tai leirelle osallistuneille tai muualla Scratchiin tutustuneille
  • osallistujien tulisi osata Scratchin perusteet vähintään keräilypelin verran (ohjeet)

Mitä?

Kerhossa tehdään pelejä visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla.
Kerhon ensimmäisellä tapaamiskerralla osallistujat ideoivat pelejä, joita haluaisivat kerhossa toteuttaa. Ohjaajat valmistelevat näistä ohjeet, ja myöhemmillä kerroilla niitä toteutetaan ohjatusti. Osallistujan niin halutessa pyrimme mahdollistamaan myös omaehtoisen etenemisen valmiiden ohjeiden avulla, mutta tämä vaatii osallistujalta vahvaa motivaatiota, itsenäistä otetta ja hieman laajempaa omaa ohjelmointiosaamista. Tarvittaessa saa ja pitää kysyä apua ohjaajilta, joita on noin yksi kahdeksaa lasta kohti.

Esimerkkejä peleistä:

Käytännön infoa

Opetuskielenä on suomi. Mukaan ei tarvitse omaa konetta.

Kerhojen tarkemmat aikataulut ja ajankohtaiset ilmoittautumislinkit löytyvät Ajankohtaista-sivulta.. Huomioithan, että kerhovalikoimamme vaihtelee kausittain.

Enemmän tietoa kerhon etäversiosta

Kerhon etäversio järjestetään korona-aikana Zoomissa ja sen ohjelmointisisältö on sama kuin lähikerhossa. Kerho-ohjaus esitetään Zoomissa live-videona ja apua voi kysyä Zoomin chatissä tai suoraan mikrofonin avulla.

Etänä tapahtuvaan kerhoon osallistuja tarvitsee toimivan tietokoneen ja internet-yhteyden. Myös erillinen hiiri on erittäin käytännöllinen. Muuten kannettavan tietokoneen käytölle ei ole estettä. Kuulokkeet ja web-kamera eivät ole välttämättömiä, mutta ne voivat olla hyödyllisiä. Laitteistosi toimivuutta Scratchin kanssa voi testata täällä.