Android-kerho aloittelijoille

Kerhossa harjoitellaan ohjelmointia omalle Android-laitteelle MIT-yliopiston kehittämällä AppInventor-ohjelmalla. Kerhon jälkeen osallistuja ymmärtää sovelluksenkehityksen perusteet ja osaa jatkaa sovelluksensa kehittämistä itsenäisesti. Kerhossa on käytössä myös lainalaitteita, jos omaa Android-laitetta (Android-puhelin tai -tabletti) ei ole. Kerhossa käytetään avoimen lähdekoodin ohjelmia, jotka on mahdollista ottaa käyttöön myös kotikoneelle ilman erillistä maksua.

Kenelle?

  • esimerkiksi Peliohjelmointia edistyneille -kerhon jälkeen lisähaastetta kaipaaville tai muille ohjelmointikokemusta jo hankkineille
  • myös ohjelmointia vasta aloittelevat noin 5.-6. -luokkalaiset ovat tervetulleita kerhoon
  • osallistujan tulee hallita englannin perusteet, käytetty ohjelma on englanninkielinen

Käytännön infoa

Osallistujalla tulee olla Google-tunnus (esim. Gmail- tai koulusta saatu GAFE-tili) käytettävänään kerhossa. Osallistujan tulee pystyä kirjautumaan tilille itse kerhossa. Kerhossa tehdyt projektit tallentuvat AppInventoriin Google-tunnukselle, jolloin niitä voi jatkaa myös kotona.

Opetuskielenä on suomi, mutta ohjelmointiympäristön kieli on englanti. Mukaan ei tarvitse omaa konetta, mutta oman Android-laitteen saa halutessaan ottaa mukaan.

Android-ohjelmointikerhoa järjestetään Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston tiloissa, Kumpulassa, osoitteessa Pietari Kalmin katu 5. Tässä kartta.

Kerhojen tarkemmat aikataulut ja ajankohtaiset ilmoittautumislinkit löytyvät Ajankohtaista-sivulta.. Huomioithan, että kerhovalikoimamme vaihtelee kausittain. Android -ohjelmointikerho on kohdistettu kausittain joko aloitteleville ohjelmoijille tai edistyneille, jo kerhossa mukana olleille.