Lasten ohjelmointikerho aloittelijoille

Lasten ohjelmointikerho aloittelijoille

Kenelle?

  • suunnilleen 2.-4. -luokkalaisille ohjelmoinnista kiinnostuneille lapsille ja nuorille
  • ohjelmointiharrastusta aloitteleville ja aiemmin aloittelijoiden kerhossa ohjelmointiin tutustuneille
  • ei vaadi ennakkotietoja ohjelmoinnista
  • lukutaitoa sekä hiiren ja näppäimistön käytön perustaitoja edellytetään, koska kerhossa käytetään osin paperisia, itsenäisesti luettavia ohjeita

Mitä?

Kerhossa tehdään pelejä pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Kerhossa saa seurata eteen projektorilla heijastettua ohjausta tai edetä omaan tahtiin paperiohjeen kanssa. Tarvittaessa saa ja pitää kysyä apua ohjaajilta, joita on suunnilleen yksi seitsemää lasta kohti.

Esimerkkipelejä:

Käytännön infoa

Opetuskielenä on suomi. Mukaan ei tarvitse omaa konetta.

Kerhojen tarkemmat aikataulut ja ajankohtaiset ilmoittautumislinkit löytyvät Ajankohtaista-sivulta.. Huomioithan, että kerhovalikoimamme vaihtelee kausittain.

Enemmän tietoa kerhon etäversiosta

Kerhon etäversio järjestetään korona-aikana Zoomissa ja sen ohjelmointisisältö on sama kuin lähikerhossa. Kerho-ohjaus esitetään Zoomissa live-videona ja apua voi kysyä Zoomin chatissä tai suoraan mikrofonin avulla.

Etänä tapahtuvaan kerhoon osallistuja tarvitsee toimivan tietokoneen ja internet-yhteyden. Myös erillinen hiiri on erittäin käytännöllinen. Muuten kannettavan tietokoneen käytölle ei ole estettä. Kuulokkeet ja web-kamera eivät ole välttämättömiä, mutta ne voivat olla hyödyllisiä. Laitteistosi toimivuutta Scratchin kanssa voi testata täällä.