Materiaalit

Opiskelumateriaalit

Opiskelumateriaaleihin keräämme erilaisia kerhojamme ja tapahtumia varten tuotettua materiaalia. Materiaalit ovat vapaasti käytettävissä esimerkiksi peruskoulu- ja lukiokurssien järjestämiseen.

Ikäsuosituksista

Materiaalimme ovat alla järjestyksessä aloittelijoille sopivista kielistä edistyneimmille sopiviin. Kohderyhmää nuoremmille suunnattuja ohjelmointikieliä kannattaa ehdottomasti harkita silloin, kun ohjelmointikokemusta ei heillä vielä ole.

  • Scratchia suosittelemme kaikille 8+ -vuotiaille aloittelijoille ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi. Omalle ikäryhmälle sopivaan materiaaliin voi siirtyä alkeiden ollessa kunnossa.

  • AppInventorin käyttöä ei kannata aloittaa ennen kuin kohderyhmän englanninkielentaidot ovat riittävät kielen käyttämien avainsanojen ymmärtämiseen. Kerhoissamme suosittelemme AppInventoria 10+ -vuotiaille, Scratch-ohjelmointia jo taitaville.

  • Ennen tekstipohjaiseen ohjelmointikieleen (EppaBasic, JavaScript, Python, Java, ...) siirtymistä ohjelmoinnin perusteiden esim. Scratchilla tai AppInventorilla kannattaa olla vahvalla pohjalla, ja englanninkielentaitojen riittävät valitun kielen käyttämien avainsanojen ymmärtämiseen. Kerhoissamme suosittelemme tekstipohjaisiin kieliin siirtymistä aikaisintaan 11-vuotiaana, mutta ohjelmointitaitojen suhteen heterogeenisemmissa ryhmissä korkeampaa alaikärajaa kannattaa ehdottomasti harkita.

Lisenssi

Ellei erikseen mainittu, materiaalit on lisensoitu Creative Commons BY-NC-SA-lisenssillä, joten voit käyttää ja levittää niitä vapaasti, kunhan alkuperäisten tekijöiden nimiä ei poisteta. Jos teet muutoksia materiaaliin ja haluat levittää muunneltua versiota, se täytyy lisensoida samanlaisella vapaalla lisenssillä. Materiaalien käyttö kaupalliseen tarkoitukseen on kielletty.