Kerhot
Kerhoistamme
Linkin kerhoja järjestetään syys- ja kevätlukukaudella yliopiston periodijaon mukaisesti 12 viikon setteinä. Jos haluat viestin seuraavan kauden kerhojen ilmoittautumisen alusta, laita pyyntö tästä osoitteeseen linkki-kerhot@cs.helsinki.fi. Kerhossa parhaillaan olevien vanhemmille laitamme tämän viestin automaattisesti.
Sopivan kerhon valinta
Autamme mielellämme kerhon valinnassa. Meihin saa parhaiten yhteyttä sähköpostitse linkki-kerhot@cs.helsinki.fi. Pyydämme ottamaan yhteyttä erityisesti silloin, jos innokkaan kerhoon tulijan ikä ei vielä yllä harkitsemanne kerhon suositeltavaan alaikärajaan.
Kaikissa Linkin kerhoissa ohjaus ja ohjeet ovat suomenkielisiä, eli riittävä kielitaito suomen kielessä on edellytys osallistumiselle. Englannin kielitaidosta on lisäksi hyötyä, sillä osassa edistyneempien ohjelmoijien kerhoista käytetään englanninkielisiä sovelluksia ohjelmointiin.
Kerhojemme ikäsuositukset pohjautuvat koulun luokka-asteisiin. Vanhassa tutussa kerhossa voi kuitenkin jatkaa, vaikka olisi vähän suositusta nuorempi. Jos osallistuja on tulossa uutena Linkin kerhoihin tai vaihtamassa kerhoa, eivätkä ikäryhmät näytä sopivan, ota yhteyttä - suosituksista voidaan tarvittaessa joustaa. Myös jos mietit vielä sopivaa kerhoa tai haluat toivoa jotakin erityistä kerhoa Linkin valikoimaan, lähetä meille viestiä osoitteeseen linkki-kerhot@cs.helsinki.fi.
Kerhojen lyhyet kuvaukset
Peliohjelmoinnin alkeet lapsille
Peliohjelmoinnin alkeet lapsille on suunnattu juuri ohjelmointiharrastusta aloitteleville tai aiemmin jonkin verran ohjelmointiin tutustuneille. Kerhossa tutustutaan ohjelmointiin tekemällä ohjatusti pelejä graafisella ohjelmointikielellä. Lisäksi kerhossa käsitellään vaihtuvasti myös muita ohjelmointiin ja tietojenkäsittelytieteeseen liittyviä käsitteitä leikkien, aktiviteettien ja keskustelujen kautta. Kerhossa tehdään pelejä visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvitse olla, mutta osallistujalta edellytetään lukutaitoa sekä hiiren ja näppäimistön käyttötaitoa.
Kerhon osallistujat ovat tyypillisesti 2.–4. luokalla.
Robottiohjelmointikerho
Robottikerhossa pääsee ohjelmoimaan itse liikkuvan robotin! Kerhossa opetellaan ohjelmointia aivan alkeista lähtien toiminnan kautta. Itse ohjelmoinnin lisäksi kerhossa opitaan myös muita tärkeitä ohjelmointitaitoja kuten ongelmanratkaisua ja ryhmätyöskentelyä.
Kerhossa käytetään pääasiassa Micro:Bit ja Lego EV3 -robotteja.
Kerhon osallistujat ovat tyypillisesti 3.–6. luokalla.
Lasten ohjelmointikerho edistyneille
Lasten ohjelmointikerho edistyneille sopii hieman kokeneemmille alakouluikäisille koodareille. Kerhossa edetään vapaamuotoisesti materiaalien ja projektien parissa. Ohjaajat opastavat osallistujat sopivien materiaalien pariin ja edistyneimmät kerholaiset voivat toteuttaa myös aivan omia projektejaan. Yksilöityä tukea saa ohjaajalta aina tarvittaessa ja kerhossa on vaihdellen myös yhteisesti käsiteltäviä teemoja.
Kerhossa tehdään pelejä pääosin visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-työkalulla , ja osallistujien tulisi jo osata Scratchin perusteet vähintään keräilypelin verran. Kerhossa voi syventää esimerkiksi ohjelmointileirillä tai -kerhossa alkanutta harrastusta.
Kerhon osallistujat ovat tyypillisesti 3.–6. luokalla.
Python-ohjelmointikerho aloittelijoille
Python-ohjelmointikerho aloittelijoille on suunnattu juuri ohjelmointiharrastusta aloitteleville tai aiemmin jonkin verran ohjelmointiin tutustuneille. Kerhossa opetellaan ohjatusti Python-ohjelmointia pieniä ohjelmia koodaten ja kerhon lopuksi tehdään Pythonilla keräilypeli. Lisäksi kerhossa käsitellään vaihtuvasti myös muita ohjelmointiin ja tietojenkäsittelytieteeseen liittyviä käsitteitä aktiviteettien ja keskustelujen avulla.
Kerhossa käytettävään materiaaliin voi tutustua täällä.
Kerhon osallistujat ovat tyypillisesti 7.–9. luokalla.
Tekstiohjelmointikerho
Kerhossa edetään vapaamuotoisesti materiaalien ja projektien parissa. Kerhossa ohjaajat opastavat aloittelijoita sopivien materiaalien pariin ja edistyneemmät kerholaiset voivat toteuttaa omia projektejaan. Yksilöityä tukea saa ohjaajalta aina tarvittaessa ja kerhossa on vaihdellen myös yhteisesti käsiteltäviä teemoja. Kerhossa ohjelmoidaan pääasiassa Java- ja Python-ohjelmointikielillä.
Kerhon osallistujat ovat tyypillisesti yläkoululaisia ja toisen asteen opiskelijoita.