Vierailulle Linkki-tiedeluokkaan

Kiinnostaisiko luokkaasi vierailla tiedeluokassamme? Linkki ottaa muiden Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen tiedeluokkien tapaan koululuokkia vastaan vierailuille. Koululuokkien vierailuista ei peritä maksuja. Vierailemaan saa tulla minkä ikäisen ryhmän kanssa tahansa. Ohjelma sovitetaan aina ryhmän osaamistasoon sopivaksi.

Vierailun ohjelma

Tyypillinen kouluvierailu sisältää seuraavat aktiviteetit:

  • Kierros tietojenkäsittelytieteen osastolla ja vierailu NODES-labraan
  • Toiminnallinen ohjelmointiin liittyvä vaahtokarkkihaaste
  • Ohjelmointia esim. Scratchilla

Otamme myös vastaan toiveita vierailun sisällöstä.

Vierailuajankohdan sopiminen

Linkki pystyy tällä hetkellä järjestämään vierailuja parhaiten tiistaisin ja perjantaisin klo 9-12 välillä. Muita aikoja voi myös tiedustella ryhmän tarpeiden mukaan.

Vierailun kesto sovitaan ryhmän toiveiden mukaan. Tyypillisesti nuorimmille koululaisille on järjestetty noin tunnin tai puolentoista tunnin vierailuita ja hieman vanhemmille kahden tunnin vierailuita.

Lähetä vierailukysely osoitteeseen linkki@cs.helsinki.fi ja kerro samalla ryhmän toiveista.

Virtuaalikerho

Linkki-tiedeluokka ylläpitää virtuaalikerhoa, jossa julkaistaan uusi Scratch-ohjelmointihaaste viikoittain. Virtuaalikerhoon voi tutustuttaa oppilaita koska tahansa - silloinkin kun fyysiseen vierailuun yliopistolla ei olisi mahdollisuutta.

Virtuaalikerhoa voi kokeilla vaikkapa opetuksen eriyttämisen apuna: nopeimmat oppijat voivat tehdä viikon haastetta tunnilla. Virtuaalikerhoa kannattaa myös vinkata vapaa-ajan tekemiseksi ohjelmoinnista kiinnostuneille. Tiedeluokka Linkin ohjaajat kommentoivat virtuaalikerhoon jaettuja projekteja säännöllisesti ja antavat positiivista palautetta, sekä kehitysideoita. Oppijalle on tarjolla lisätukea ohjelmointiin myös Linkin Peliklinikalla, johon voi jakaa omia keskeneräisiä Scratch-projektejaan Linkin ohjaajien kommentoitavaksi.