Android-ohjelmointikerho, ~9-15 v.

HUOM: alla on alkusyksyn 2017 kerhon tiedot. Kerho on suunnattu aloittelijoille.

Jos AppInventorin perusteet ovat jo tutut, esimerkiksi aiemmasta kerhosta tai leiriltä, seuraava edistyneille suunnattu kerho järjestetään loppusyksyllä, ja sen tiedot julkaistaan myöhemmin.

Android-ohjelmointikerho aloittelijoille  -- ilmoittautuminen aukeaa 7.8.2017 klo 7:00
Aika: maanantaisin kello 16:30-18:30 
Jakso: 4.9.-9.10. (6 kerhokertaa) 

Hinta: 72€ (sis. ALV 24%)


Kerhossa harjoitellaan ohjelmointia omalle Android-laitteelle MIT-yliopiston kehittämällä AppInventor-ohjelmalla. Kerhon jälkeen osallistuja ymmärtää sovelluksenkehityksen perusteet ja osaa jatkaa sovelluksensa kehittämistä itsenäisesti. Kerhossa on käytössä myös lainalaitteita, jos omaa Android-laitetta ei ole. Kerhossa käytetään avoimen lähdekoodin ohjelmia, jotka on mahdollista ottaa käyttöön myös kotikoneelle ilman erillistä maksua.

Android-kerho soveltuu esimerkiksi Scratch-jatkokerhon jälkeen lisähaastetta kaipaaville tai muille ohjelmointikokemusta omaaville. Myös ohjelmointia vasta aloittelevat noin 13-15 -vuotiaat ovat tervetulleita kerhoon. HUOM: käytetty ohjelma on englanninkielinen, joten osallistujan tulee hallita englannin perusteet. Lisäksi osallistujalla tulee olla Google-tunnus käytettävänään kerhossa. AppInventorin FAQ-osion mukaan esimerkiksi koulusta saatu GAFE-tili sopii tähän, kunhan osallistuja vain pystyy itse kirjautumaan tilille kerhossa. Kerhossa tehdyt projektit tallentuvat AppInventoriin Google-tunnukselle, jolloin niitä voi jatkaa myös kotona.

Kuva AppInventorilla tehdystä ohjelmastaKuva AppInventor-koodista.

 
Android-ohjelmointikerhoa järjestetään Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen tiloissa, Kumpulassa, osoitteessa Gustaf Hällströmin katu 2b. Tässä kartta.
 
Opetuskielenä on suomi, mutta ohjelmointiympäristön kieli on englanti. Mukaan ei tarvitse omaa konetta, omasta Android-laitteesta voi olla iloa. 
HUOM: peruutuksen sattuessa palautettavasta osallistumismaksusta pidätetään Lyyti-palvelun perimä käsittelymaksu.
 

Kerhon ohjelma:

Aloittelijoiden kerhon materiaalit löytyvät täältä ja kerhossa tehdään pelejä niin monta kuin ehditään. 

 

Ilmoittautuminen Android-ohjelmointikerhoon alkaa 7.8.2017 klo 7:00. Ilmoittautumisaika kestää 17.9.2017 saakka, tai kunnes kerho on täynnä.