Peliohjelmointikerho, syksy 2016

HUOM: Syksyllä 2016 kerhoja järjestetään eripituisissa jaksoissa.  Aloittelijat kokoontuvat koko syksyn ajan (12 kerhokertaa) torstaisin. Edistyneiden kerho on jaettu kahteen kuuden viikon jaksoon, ja ainakin alkusyksystä kerho kokoontuu maanantaisin. Loppusyksyn edistyneiden kerhosta tiedotetaan myöhemmin syksyllä.

Aloittelijat (koko syksy) -- Ilmoittautuminen aukeaa 22.8. klo 7:00
Aika: torstaisin kello 16:30-18:30
Jakso: 8.9.-8.12. (12 kerhokertaa)
Hinta: 125€ (sis. ALV 24%)
Lisätietoa kerhosta LUMA:n sivuilla klikkaamalla tästä.

Edistyneet (alkusyksy) -- Ilmoittautuminen aukeaa 22.8. klo 7:00 [suomeksi] [registration in english]
Aika: maanantaisin kello 16:30-18:30
Jakso: 5.9.-11.10. (6 kerhokertaa)
Hinta: 65€
 (sis. ALV 24%)
Lisätietoa kerhosta LUMA:n sivuilla klikkaamalla tästä.

Alkusyksyn kerholaisille lähetetään automaattisesti sähköpostia loppusyksyn kerhojaksosta. Jos olet kiinnostunut vain loppusyksystä eikä viesti Facebookissa tai Twitterissä tavoita sinua, laita viestiä linkki@cs.helsinki.fi.

Aloittelijat:
Aloittelijoille suunnattu kerho on syksyllä 2016 suunnattu vain vasta-alkajille. Kerhossa tehdään pelejä pääsääntöisesti visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-ohjelmalla. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvitse olla, mutta hiiren ja näppäimistön käyttötaidoista on hyötyä. Kerhon osallistujat ovat tyypillisesti 8-15 -vuotiaita. Syksyn keskellä on kahden viikon tauko syysloman ja yliopiston tenttiviikon vuoksi.

Edistyneet:
Edistyneiden peliohjelmointikerho on nyt syksyllä 2016 suunnattu vain ohjelmointikokokemusta omaaville. Kokemuksella tarkoitamme, että osallistuja on jo ollut kerholaisena tai leiriläisenä Linkin toiminnassa, tai osallistuja on muussa yhteydessä jo oppinut ohjelmoinnin peruskäsitteet. Vähimmäisvaatimuksena on, että osallistuja osaa ohjelmoida ja ymmärtää keräilypelin toiminnan annetun ohjeen avulla. Kerhossa tehdään pelejä pääsääntöisesti visuaalisen ohjelmoinnin Scratch-ohjelmalla ja syvennetään aiemmin alkanutta harrastusta. Kerhon osallistujat ovat tyypillisesti 8-15 -vuotiaita.

Kerhot järjestetään kello 16:30-18:30 Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen tiloissa, Kumpulassa, osoitteessa Gustaf Hällströmin katu 2b. Tässä kartta
Opetuskielenä on suomi. Mukaan ei tarvitse omaa konetta.
HUOM: peruutuksen sattuessa palautettavasta osallistumismaksusta pidätetään Lyyti-palvelun perimä käsittelymaksu.

Aloittelijoiden alustava ohjelma:

vk 1: Keräilypeli (aloittelijat)
vk 2: Rullaluisteluhaaste (aloittelijat)
vk 3: edellinen peli jatkuu
vk 4: Sukeltelupeli (aloittelijat)
vk 5: Kalastelupeli (aloittelijat)
vk 6: Kalastelu jatkuu (aloittelijat)

Edistyneiden ohjelma:
Ohjelma vahvistetaan myöhemmin. Se suunnitellaan niin, ettei osallistujille tulisi vastaan heidän jo aiemmin tekemiään pelejä.

Tiedot kerhoista myös LUMA:n tapahtumasivulla: torstain aloittelijoiden kerho ja maanantain edistyneiden kerho. Ilmoittautuminen alkaa 22.8. ja kestää 12./15.9. saakka, tai kunnes kerho on täynnä.