Tuukan haastattelu

Tuukka Korhonen Tampereen klassillisesta lukiosta voitti Datatähti 2015 -loppukilpailun täysin pistein ja osallistuu tietotekniikan olympialaisiin heinäkuussa 2015. Haastattelimme Tuukkaa kesäkuussa 2015.

  • Miten aloitit ohjelmoinnin?

Aloitin ohjelmoinnin noin 12 vuoden ikäisenä. Aluksi tein pelejä CoolBasicilla, ja kokeilin myös nettiohjelmointia PHP:llä ja JavaScriptillä. Minulla oli monia projekteja, mutta en saanut aikaan mitään erityistä.

  • Miten päädyit Datatähti-kilpailuun?

Sain tietää kilpailusta CoolBasic-foorumilta ja Ohjelmointiputkasta. Osallistuin Datatähteen ensimmäistä kertaa syksyllä 2013. En ollut sitä ennen käyttänyt C++-kieltä enkä ohjelmoinut algoritmeja, mutta pääsin kuitenkin jatkoon.

  • Miten harjoittelet ohjelmointia?

Osallistun netissä oleviin kisoihin Codeforces-sivustolla ja muualla sekä ratkon vanhoja tehtäviä puolalaisista ohjelmointikilpailuista.

  • Mikä on lempitekniikkasi kisoissa?

Segmenttipuu-tietorakenne.

  • Mikä on paras muistosi kisoista?

Datatähti 2015 -loppukilpailussa olin saanut valmiiksi kaikki tehtävät yhtä lukuun ottamatta. En ollut varma, oliko ideani viimeiseen tehtävään toimiva, mutta toteutin algoritmin ja lähetin sen arvosteltavaksi. Hetken kuluttua järjestelmä näytti, että algoritmi oli oikea ja olin saanut täydet pisteet kilpailussa.

  • Mitkä ovat suunnitelmasi lukion jälkeen?

Menen opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä Helsingin yliopistoon. Tällä hetkellä minua kiinnostavat erityisesti algoritmiikka ja matematiikka.