Android-ohjelmointikerho, ~9-15 v.

HUOM: alla on kevään 2018 aloittelijoiden kerhon tiedot. AppInventoria jo osaavat, Android-ohjelmoinnin jatkamisesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua samaan aikaan tapahtuvaan maanantain edistyneiden peliohjelmointikerhoon

 

Android-ohjelmointikerho aloittelijoille  -- ilmoittautuminen aukeaa 11.12.2017 klo 7:00
Aika: maanantaisin kello 16:30-18:30

Alkukevät: 15.1.-26.2.2018 (6 kerhokertaa, ei hiihtolomalla 19.2.)
Loppukevät: 12.3.-23.4.2018 (6 kerhokertaa, ei pääsiäismaanantaina 2.4.)
Hinta: yksi kuuden kerran jakso 72€, koko kevät 144€ (sis. ALV 24%)


Kerhossa harjoitellaan ohjelmointia omalle Android-laitteelle MIT-yliopiston kehittämällä AppInventor-ohjelmalla. Kerhon jälkeen osallistuja ymmärtää sovelluksenkehityksen perusteet ja osaa jatkaa sovelluksensa kehittämistä itsenäisesti. Kerhossa on käytössä myös lainalaitteita, jos omaa Android-laitetta ei ole. Kerhossa käytetään avoimen lähdekoodin ohjelmia, jotka on mahdollista ottaa käyttöön myös kotikoneelle ilman erillistä maksua.

Android-kerho soveltuu esimerkiksi Scratch-jatkokerhon jälkeen lisähaastetta kaipaaville tai muille ohjelmointikokemusta omaaville. Kevään kerho on suunnattu AppInventor-aloittelijoille, joten kerhosta lähdetään aivan perusteista. HUOM: käytetty ohjelma on englanninkielinen, joten osallistujan tulee hallita englannin perusteet. Lisäksi osallistujalla tulee olla Google-tunnus käytettävänään kerhossa. AppInventorin FAQ-osion mukaan esimerkiksi koulusta saatu GAFE-tili sopii tähän, kunhan osallistuja vain pystyy itse kirjautumaan tilille kerhossa. Kerhossa tehdyt projektit tallentuvat AppInventoriin Google-tunnukselle, jolloin niitä voi jatkaa myös kotona.

Kuva AppInventorilla tehdystä ohjelmastaKuva AppInventor-koodista.

 
Android-ohjelmointikerhoa järjestetään Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen tiloissa, Kumpulassa, osoitteessa Gustaf Hällströmin katu 2b. Tässä kartta.
 
Opetuskielenä on suomi, mutta ohjelmointiympäristön kieli on englanti. Mukaan ei tarvitse omaa konetta, omasta Android-laitteesta voi olla iloa. 
 

Kerhon ohjelma:

Aloittelijoiden kerhon materiaalit löytyvät täältä ja kerhossa tehdään pelejä niin monta kuin ehditään. 

 

Ilmoittautuminen ohjelmointikerhoon alkaa 11.12.2017 klo 7:00. Ilmoittautumisaika kestää 28.1.2017 saakka, tai kunnes kerho on täynnä.