Tablettisovellusten alkeet AppInventorilla

Tarjosimme kesän 2016 alussa kolme AppInventor-ohjelmointiin perehtyvää oppituntia. Oppitunneilla tutustutaan graafisen näkymän ja taustalla toimivan ohjelmointilogiikan luomiseen. AppInventor on mm. yläkouluikäisille suunnattu visuaalinen ohjelmointikieli, joka toimii nettiselaimessa. AppInventorilla luodut sovellukset toimivat vain Android-tableteilla.

Oppitunnit ovat verkossa ja niiden katseluun tarvitsee vain verkkoselaimen. Oppitunneille oli mahdollista osallistua niiden lähetysaikaan ja niille oli ilmoittautuminen.

Samalla viikolla oli tarjolla myös Scratch-oppitunteja.

Verkko-oppitunnit:

Huom! Oppitunneilla tarvitset muutaman kuvan, jotka voit ladata täältä. Alla on myös lueteltu tarvitut kuvat. Niillä tulee olla läpinäkyvä taustaväri.

Oppitunneilla esitellään AppInventorin käyttöä aivan sen alkeista. Tunneilla oletetaan osallistujien kuunnelleen myös sarjan aiemmat oppitunnit. Oppituntien aikana voi halutessaan ohjelmoida peliä samaan aikaan myös itse, jos näytöllä tai näytöillä on samaan aikaan tilaa sekä oppitunnin videolle että AppInventorille.

Lisätietoja tarjoaa Linkin koordinaattori Jenna Tuominen (jenna.tuominen@cs.helsinki.fi) tai Linkki-resurssikeskus (linkki@cs.helsinki.fi).