EppaBasic -materiaali

EppaBasic on yksinkertainen, aloittelevalle sopiva tekstipohjainen ohjelmointikieli. Se on käytettävissä verkkosivulla eppabasic.fi eikä sitä varten tarvitse asentaa mitään koneelleen. Verkkosivulla voi tehdä itselleen tunnuksen, jolloin itse tehdyt ohjelmat voi tallentaa sille. EppaBasic:lla on mahdollista harjoitella ohjelmointilogiikkaa, tehdä käyttäjän kanssa keskustelevia ohjelmia (interaktiivisia ohjelmia) ja piirrättää yksinkertaista grafiikkaa.

 

Materiaali

 

Taustaa

Idea EppaBasicin takana muotoutui keväällä 2014, kun Suomen lukiolaisten tietotekniikkajoukkue oli palaamassa Liettuan kisamatkalta takaisin kotiin. Matkalla pohdittiin, miten Opetushallituksen linjaama ohjelmoinnin opettaminen peruskouluissa tulisi toteuttaa. Erityisesti esille nousi käytettävän ohjelmointikielen valinta.

 
Seurueen jäsenet kävivät läpi yleisimpiä ohjelmointikieliä ja miettivät, sopisiko kieli hyvin ohjelmoinnin opettamiseen. Yksikään kieli ei kuitenkaan täyttänyt seurueen tiukkoja laatukriteerejä, joten idea uudesta ohjelmointikielestä oli syntynyt.
 
Kielen toteuttamisesta vastuun ottivat Henrik Lievonen ja Sami Kalliomäki. Kesään mennessä Henrik oli ehtinyt jo kirjoittaa ensimmäisen toimivan kääntäjän, jolloin Sami päätti luoda sivuston kielen ympärille. Tämän jälkeen molemmat ovat yhdessä kehtittäneet ympäristöä eteenpäin.
 
Tammikuussa 2015 EppaBasic osallistui Tutki Kokeile Kehitä-kilpailuun. Kilpailuun osallistunut raportti on luettavissa osoitteessa http://eppabasic.fi/raportti.pdf.
(Lähde: eppabasic.fi)