Android-ohjelmointikerho edistyneille, ~9-15 v., kevät 2017

HUOM: alla on loppukevään 2017 kerhon tiedot. Loppukevään kerho on suunnattu AppInventorin perusteet osaaville, esimerkiksi Linkin Android-kerhoon tai leirille aiemmin osallistuneille. Aloittelijoille suunnattu Android-leiri järjestetään kesäkuussa (ilmoittautuminen 1.3.-), seuraava aloittelijoiden Android-kerho mahdollisesti alkusyksyllä.

Android-ohjelmointikerho edistyneille  -- ilmoittautuminen aukeaa 15.2. klo 7:00
Aika: maanantaisin kello 16:30-18:30
Jakso: 13.3.-24.4. (6 kerhokertaa, kerho on pääsiäislomalla 17.4.2017)

Hinta: 72€ (sis. ALV 24%)

Kerhossa harjoitellaan ohjelmointia omalle Android-laitteelle MIT-yliopiston kehittämällä AppInventor-ohjelmalla. Kerhon jälkeen osallistuja ymmärtää sovelluksenkehityksen perusteet ja osaa jatkaa sovelluksensa kehittämistä itsenäisesti. Kerhossa on käytössä myös lainalaitteita, jos omaa Android-laitetta ei ole. Kerhossa käytetään avoimen lähdekoodin ohjelmia, jotka on mahdollista ottaa käyttöön myös kotikoneelle ilman erillistä maksua.

Loppukevään 2017 kerho on suunnattu AppInventorin perusteet osaaville, esimerkiksi Linkin Android-kerhoon tai leirille aiemmin osallistuneille. Muina aikoina järjestetty Andoird-kerho soveltuu esimerkiksi Scratch-jatkokerhon jälkeen lisähaastetta kaipaaville tai muille ohjelmointikokemusta omaaville. Myös ohjelmointia vasta aloittelevat noin 13-15 -vuotiaat ovat tervetulleita kerhoon. HUOM: käytetty ohjelma on englanninkielinen, joten osallistujan tulee hallita englannin perusteet. Lisäksi osallistujalla tulee olla Google-tunnus käytettävänään kerhossa. AppInventorin FAQ-osion mukaan esimerkiksi koulusta saatu GAFE-tili sopii tähän, kunhan osallistuja vain pystyy itse kirjautumaan tilille kerhossa. Kerhossa tehdyt projektit tallentuvat AppInventoriin Google-tunnukselle, jolloin niitä voi jatkaa myös kotona.

Kuva AppInventorilla tehdystä ohjelmastaKuva AppInventor-koodista.

Android-ohjelmointikerhoa järjestetään Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen tiloissa, Kumpulassa, osoitteessa Gustaf Hällströmin katu 2b. Tässä kartta.

Opetuskielenä on suomi, mutta ohjelmointiympäristön kieli on englanti. Mukaan ei tarvitse omaa konetta, omasta Android-laitteesta voi olla iloa.
HUOM: peruutuksen sattuessa palautettavasta osallistumismaksusta pidätetään Lyyti-palvelun perimä käsittelymaksu.

Kerhon ohjelma:

Aloittelijoiden kerhon materiaalit löytyvät täältä ja kerhossa tehdään pelejä niin monta kuin ehditään. Edistyneiden kerhon ohjelmaan voivat kerholaiset itse vaikuttaa.

Ilmoittautuminen Android-ohjelmointikerhoon alkaa 15.2.2016 klo 7:00. Ilmoittautumisaika kestää 20.3.2016 saakka, tai kunnes kerho on täynnä.